Hydraulische kleptribunes – Johan Cruijff Arena

Bouwberg heeft in opdracht van de Johan Cruijff Arena dit unieke project mogen realiseren. Betreft het dicht maken van de 4 hoeken in de arena met hydraulische kleptribunes. Dit huzaren stukje werk is nog niet veel vertoond in de wereld.


‘Voetballen is simpel. Maar het moeilijkste wat er is, is simpel voetballen’

Wie kent deze wereldberoemde uitspraak van Johan Cruijff niet?

Nou, zo ging het dus ook met die prachtige opdracht die we van de Johan Cruijff Arena mochten ontvangen. Of we de tribunes konden uitbreiden met hydraulisch beweegbare kleptribunes? “Eh… ja, natuurlijk kunnen we dat. We hebben het alleen nog nooit gedaan!”

De Johan Cruijff Arena kampte niet alleen met een tekort aan zitplaatsen, maar ook met een tekort aan logistieke capaciteit. Door in vier hoeken van de Arena gigantische hydraulische beweegbare kleptribunes te plaatsen, en ook nog twee betonnen hellingbanen, zouden deze problemen in één klap worden opgelost. Dat klinkt op papier natuurlijk prachtig, maar in de praktijk…?

Nou, in de praktijk was het ook geen probleem! Wij van Bouwbedrijf Bouwberg zijn namelijk niet voor één gat te vangen. Kan niet bestaat bij ons niet. Samen met onze medespelers – Vic Obdam Staalbouw, Arcadis , J. Blom Machinebouw, Riboton prefab betonelementen en Kes betonboringen – hebben we in de Johan Cruijff Arena een knap staaltje vakwerk afgeleverd. Met als resultaat vier nieuwe hydraulisch beweegbare tribunes, twee nieuwe hellingbanen en maar liefst 880 nieuwe zitplaatsen.

Een paar feiten en cijfers om de omvang van het project aan te geven:

  • Bouwberg was verantwoordelijk voor het volledige projectmanagement, inclusief engineering, sloopwerk en hoofdaanneming.
  • In totaal is er 97 ton staal voor de tribune-elementen, hekwerken en portalen verwerkt, evenals 140 m3 beton en 10.790 kilo wapeningstaal.
  • Werkzaamheden: nieuwe prefab betontribunes gefabriceerd en geplaatst, coating, afwerking op de boarding, uitbreiding boarding F-side, aanbrengen brandwering, hydrauliek en cilinders, alle hekwerken, CE-markering en certificering, plaatsing stoelen, afbouw wanden en nog veel meer.

Het was voor ons een mooie uitdaging om iets neer te zetten wat nog nooit eerder – nergens ter wereld – was uitgevoerd. We zijn er trots op om deze bijzondere klus te hebben mogen ontwikkelen en uitvoeren. Na afloop werden we door  Henk Markering, CEO van de Johan Cruijff Arena, persoonlijk gecomplimenteerd met het fraaie resultaat.

De komende jaren hebben we nog veel meer van dit soort bijzondere klussen op stapel staan. Heb jij ambitie, zit bouwen in je bloed, hou je van innovatie en wil je groeikansen. Dan zijn we misschien wel op zoek naar jou. Meer weten? Neem contact met ons op.

Bouwberg voor al u speciale werken.

Particulier gerealiseerd overkapping

Voor particulier gerealiseerd overkapping met glazen schuifwanden.

Inclusief lichtstraat in het dak, infraroodpanelen voor gezonde warmte straling, bluetooth speaker in het plafond.

Super mooi in combinatie met keramische straattegels.

 

Project particulier

Plaatsen zonnepanelen schuur particulier.

JC Arena Amsterdam

JC Arena Amsterdam dak werkzaamheden.
Bouwberg heeft hier alle dak aanpassingen gedaan voor de 1400 zonnepanelen.

JC Arena bestuurstribune

Bouwberg heeft de Bestuur tribune van AJAX een nieuwe update gegeven in de Amsterdan Arena.

St Jorisstraat

Oudezijds achterburgwal